Udgivet i Blog

3 sportsaktiviteter til dig, der er gået på pension

Af Hok.dk

Elsker du sport? Og er du lige gået på pension? Så kender du muligvis til udfordringen med, at hovedet gerne vil dyrke masser af sport, men at kroppen ikke altid er helt med på den længere. I takt med, at vi bliver ældre og ældre, må vi indse, at uanset hvor sunde og raske vi er, så kan kroppen bare ikke det samme, som da vi var 25. Musklerne bliver svagere, udholdenheden svækkes… ja, du kender det formentligt godt.

Men betyder det så, at sport er et overstået kapitel, når du rammer pensionsalderen? Overhovedet ikke! Vi har derfor samlet 3 forslag til sportsaktiviteter til dig, der gerne vil blive ved med at dyrke sport, selv om du måske ikke er helt så fit længere.

Petanque

Vi begynder med en sportsgren, hvor de fleste kan være med uanset mulige skavanker eller andre udfordringer. Petanque er et klassisk ”boldspil”, som bliver spillet på mange af landets plejehjem, og den primære grund til dette er, at alle kan være med, og at alle får rørt sig.

Spillet spilles som regel på en sandbane eller alternativt på et græsunderlag, og går i al sin enkelthed ud på, at der kastes en lille bold ud på banen. Denne kaldes populært for ”grisen”. Herefter skal deltagerne på skift forsøge at ramme så tæt på grisen som muligt med deres egne kugler, som er større og tungere end grisen. Den spiller, der kommer tættest på, vinder spillet. Du kan læse mere om petanque her.

Fodbold

Du undrer dig måske lidt over, at fodbold er med på listen. Fodbold er en kontaktsport, og det betyder, at der er stor risiko for skader – særligt, når man bliver ældre. Sagen er bare den, at mange – især mandlige pensionister – interesserer sig for fodbold, og det er derfor værd at se på, om det er muligt at spille alligevel.

Og det er det! To spillere og en fodbold er alt, der skal til – så kan de to spillere stå og spille frem og tilbage mellem hinanden, eller evt. spille op ad en mur. Det kan holde fodboldglæden ved lige, og har du brug for mere fodbold, end kroppen kan holde til, kan du supplere det med at følge med i f.eks. den danske Superliga, der er under rivende udvikling. Det ses især på arbejdspriserne på de unge spillere i ligaen – dette er arbejdsprisen på Gustav Isaksen fra FC Midtjylland f.eks. Så har du lyst til mere end blot at sparke lidt til en bold, kan du supplere med Superliga – eller international fodbold for den sags skyld – i fjernsynet.

Golf

Hvis fodbold ikke lige er sagen, kan du i stedet overveje at spille golf. Golf er et fremragende spil for pensionister, og faktisk er det så populært, at mere end 70.000 seniorer er meldt ind i en golfklub! Den primære årsag til denne popularitet er selvfølgelig først og fremmest, at der her er tale om et spil, hvor de fleste kan være med rent fysisk.

Samtidig er næsten halvdelen af alle medlemmer i golfklubberne seniorer, og det betyder, at der foruden det motionsmæssige aspekt også er et socialt aspekt i denne sportsgren. Her kan du nemt finde jævnaldrende, ligesindede pensionister, som du kan spille med. Og husk – hvis du synes, at 18 huller er lige i overkanten, kan du altid korte runden ned, og du behøver ikke altid at gå fra hul til hul, men kan i stedet køre frem og tilbage i en golfvogn.

Der er mange flere!

Det var tre tips til sportsaktiviteter for pensionister. Men husk nu, at der er mange flere! Blandt andre populære sportsgrene blandt ældre kan f.eks. nævnes gymnastik, fitness og badminton, men også sejlsport og svømning hører til blandt de mere populære. I sidste ende er det kun fantasien – og til dels kroppen – der sætter grænser for, hvad du kan vælge imellem. Og i sidste ende er det vigtigste ikke hvilken sportsgren, du vælger, men at du kommer afsted!

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.