Udgivet i Blog

4 gode råd til at vælge den rigtige bordlampe og få ordentlig belysning i hjemmet

Af Hok.dk

Ordentlig belysning i hjemmet er en vigtig ting, uanset om det er i stuen, i soveværelset eller på kontoret. Derfor kan der være mange ting at holde sig til, når du eksempelvis skal vælge den rigtige bordlampe, så du kan få en ordentlig belysning, der passer til netop dit behov. Derfor kan du her læse 4 råd til at vælge den rigtige bordlampe, der giver den perfekte belysning til dit hjem.

Stor eller lille bordlampe - tænk på dit behov

Det første man skal overveje, når man skal vælge en bordlampe, er selvfølgelig størrelsen. Skal den være stor og give masser af lys eller skal den være lille og lyse et mindre sted op? For at vælge den rigtige størrelse, skal du først og fremmest overveje, hvad du egentlig har plads til på bordet, da det betyder en del.

Er bordlampen til natbordet i soveværelset, så skal den nok ikke være så stor igen. Først og fremmest, har et natbord sjældent meget plads til en stor bordlampe. Du vil sikkert også gerne have plads på bordet, til andre ting end lampen.

En anden ting er, at man nok ikke har behov for et kæmpe lys til soveværelset. I soveværelset har man blot brug for lidt hyggeligt lys, og måske lige lys til at kunne læse, vågne stille og roligt eller bare til at finde noget på bordet. Derfor kan det klart anbefales at vælge en lille bordlampe til soveværelset.

Er bordlampen til skrivebordet på kontoret, har man måske brug for lidt mere lys. Det er ikke altid, man har lyst til at have et stort lys tændt oppe fra loftet og det kan være meget rart med en bordlampe, der kan lyse det du har brug for, ekstra meget op. Derfor kan en større bordlampe med mere knald på lyset, være perfekt til kontoret.

Hvad skal prisen være?

Der kan være rigtig stor forskel på priserne, når du køber en bordlampe. Det kan være fra omkring 250 kr. til næsten 45.000 kr. Spørgsmålet er så, hvad prisen på din bordlampe skal være? Det afhænger selvfølgelig først og fremmest af, hvad du har råd til at bruge på en bordlampe, men her får du altså lige lidt tips til, hvordan du vælger den rigtige bordlampe til den rigtige pris. Find flotte bordlamper til forskellige priser her.

Har du brug for en bordlampe, der blot skal lyse lidt op. Den behøver ikke være i den bedste kvalitet og designet betyder heller ikke noget, så kan man altid købe den billigste, til de omkring 250 kr. Vil du gerne have lidt mere kvalitet, bedre lys og eventuelt en lidt flottere lampe, så er det nok oppe i de 500 kr.

Er du lidt vildere end det, og vil du virkelig have en skarp og god belysning, så kan man godt købe en bordlampe til 1000+ kr. hvor kvaliteten er prioriteten. En anden ting er så, at designet på lampen selvfølgelig også kan betyde noget, og det koster bestemt også. Specielt hvis du også går op i, hvilket mærke det er. Så kan det godt koste endnu mere. Hvad du vil bruge, er selvfølgelig op til dig. Men god kvalitet, koster altid lidt mere.

Vælg den rigtige producent

Der findes mange producenter af lamper og dermed også bordlamper. Det kan være svært at finde den rigtige og den, der passer til dine behov. Nogle af producenterne fokuserer måske kun på belysning til hjemmet, mens andre producenter også laver møbler eller andet. Det kan måske være en fordel at vælge producenten, der kun laver lys, da det selvfølgelig vil betyde, de er professionelle inde for netop det.

En anden ting er, om producenten og mærket er bæredygtigt. Dette er noget som er ret vigtigt at gå op i dag. Det at passe på vores planet, kan kun ske hvis vi alle kæmper for det. Derfor er det selvfølgelig bedst at vælge en producent, der er bæredygtig. Når noget er bæredygtigt, er det bestemt ikke ensbetydende med, at det er dårligere. Det kan være lige så godt, hvis ikke bedre end de andre ikke bæredygtige produkter.

Hver producent kan have deres egne ting, de går op i. Er det kvalitet? Er det design? Er det praktisk? Alt efter hvad du går op i, kan du vælge producent, der har samme ideer og prioriteter som dig. Så kan du være sikker på at finde en bordlampe, der giver den perfekte belysning til dit hjem.

Vælg det bedste materiale

En anden ting man også kan vælge imellem, når du skal vælge en bordlampe, er materiale. Her er der også en del muligheder, som aluminium, bronze, glas, kobber, jern og meget mere. Der kan være fordele ved at vælge det ene frem for det andet. Det kan blandt andet være holdbarhed, men det kan også være, om lampen bliver varm eller hvordan lyset er, med netop det materiale.

Dette er måske ikke så vigtigt at tænke over igen. For mange handler det også om designet, da materialet selvfølgelig gør noget bestemt for udseendet af bordlampen. Men vil du gerne vide mere om det specifikke materiale, kan du altid læse dig frem til det. Hvad det bedste materiale er, kan altså komme an på, hvilken slags bordlampe du vil have.

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.