Udgivet i Blog

Dårligt indeklima skader ældres helbred

Af Hok.dk

Et godt indeklima er vigtigt for alle mennesker.

Det er med til at sikre et godt helbred og derfor er et godt indeklima vigtigt for især de ældre personer. Indeklima dækker over mange ting, og derfor er der forskellige ting du kan gøre, for at forbedre luften.

Dette gælder både hos private, men også på plejehjem.

Hvad dækker indeklima over?

Som sagt dækker indeklima over flere ting. Særligt luften er en stor del af indeklimaet. Man kan godt fornemme det i et lokale, hvis der ikke er blevet luftet ud længe.

Luften føles tung og man kan hurtigt føle sig træt.

Derfor er det vigtigt at tænke på luften, og hvor ofte der luftes ud. Men indeklima kan også dække over andre ting, som for eksempel støj og lys. Hvis der er en baggrundstøj i rummet, kan det skabe irritation og hovedpine, helt uden at du bemærker det. Det samme gælder for lys.

Det kan både være for meget lys, eller manglen på samme. Ved at lave justeringer på både det naturlige og kunstige lys, vil det hjælpe på følelsen af at være i rummet

Luftkvaliteten må ikke være forurenet for længe

Der tales ofte om luftkvalitet, når det kommer til indeklima. Kvaliteten betegner, hvor forurenet luften er.

Luften kan blive forurenet af mange ting, blandt andet stearinlys, mados, rygning og mange mennesker. De første tre ting afgiver skadelige partikler til luften, hvor den sidste ting resulterer i et højere CO2 niveau.

Et højt CO2 niveau er ikke lige så skadeligt, som de andre partikler, men det er heller ikke optimalt.

Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig en luftkøler. I mange tilfælde kan du få en køler, som både kan sænke temperaturen, regulere luftfugtigheden og rense luften

Ventilation er nøgleordet

Det vigtigste ved et godt indeklima, er klart god ventilation. Ved at have en god ventilation, sikrer du dig at alle de skadelige stoffer kommer ud af rummet.

God ventilation kan man skabe på flere måder. Den bedste måde er klart at lufte ud gennem vinduerne, men der er flere tiltag du kan lave derudover. I mange moderne bygninger ser man indbygget udluftning i væggen, således at der altid kommer nyt luft ind i rummet.

Men hvis du eksempelvis ikke ønsker at få dyr eller andre ting ind, kan du anskaffe dig en ventilator.

Hvad kan indeklimaet betyde for dit helbred?

Et godt indeklima er ikke kun behageligt at være i, det er også godt for dit helbred. At have et dårligt indeklima kan have konsekvenser, og det er især noget de ældre kan mærke. De mange partikler i luften kan forårsage lungeproblemer, hvilket er problematisk, hvis man i forvejen har nedsat immunforsvar. Og da ældre generelt opholder sig mere indenfor, er det vigtigt at sørge for frisk og u forurenet luft, så de ikke får problemer med vejrtrækningen.

Er der for meget fugt, kan man også opleve hovedpine og irriterede øjne. Derfor er god luftkvalitet yderst vigtigt for et funktionelt helbred

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.