Udgivet i Blog

Det er aldrig for sent - sådan kommer du i gang med at spise sundere som 50+

Af Hok.dk

Det er aldrig for sent at vælge en ny og sundere livsstil, heller ikke selv om man har rundet det skarpe hjørne. Om man vælger at spise sundere for sit generelle velbefindende eller for at tabe sig er ikke så vigtigt. Det der er vigtigt er at man tager et aktivt valg. Et valg om fremadrettet at spise og leve sundere.

Det handler nemlig slet ikke kun om mad. Det handler i langt højere grad om at tage valget og om at gøre det for sin egen skyld. Du kan læse mere hos LuunaSommer.dk, som netop handler om at vælge den sunde livsstil og om at det aldrig er for sent.

At tage valget for sin egen skyld

Mange kvinder og nogle mænd har en dårlig vane med at sætte alle andre forrest og dermed tilsidesætte sig selv. Det giver god mening, al den tid der er småfolk i huset. Men når de er blevet selvstændige, er der faktisk ikke længere nogen grund til ikke også at passe på sig selv.

At passe på sig selv betyder blandt andet at tænke over hvad man spiser, at få sovet nok og at dyrke motion og fritidsinteresser.

Det at vælge sin egen sundhed, kommer ikke af sig selv. Det er et valg som skal tages aktivt og som der skal handles på, lige nu og her. Det vigtige er at valget bliver taget, udelukkende for din egen skyld. Du skal selv have et ønske om at påbegynde en sundere livsstil, for din egen skyld.

Det kan godt være svært at tage valg for sin egen skyld. Al den tid med børn og måske andre familiemedlemmer som man har passet på, har gjort at man helt har glemt hvordan man tager valg, bare for sin egen skyld.

At spise sundt behøver ikke være kedeligt

Når valget er taget, er der faktisk ikke ret langt til målet. Målet, som er at leve sundere, begynder som regel med et grundigt eftersyn af spisevanerne.

Ad åre er der ofte kommet lidt for meget kød og sovs på tallerkenen og lidt for lidt grøntsager. Kød og sovs er lækkert og grøntsager er kedeligt. Men sådan behøver det ikke være.

Kedelige grøntsager kan tilberedes på andre måder, så de bliver til spændende grøntsager, som faktisk både har smag og bid.

Desuden findes der hundredvis af spændende grøntsager og måske endda nogen du slet ikke har smagt endnu.

Føler du dig lidt for tyk, lidt for træt eller lidt for doven, kan det nemt skyldes din kost. Det vi spiser er vores brændstof. Kød og sovs er en meget ringe brændstof. Grønsager i rige mål, giver god energi til hele dagen.

Sundhed er mere end det du spiser

Den sunde livsstil handler ikke kun om hvad vi spiser. Den handler om hele den måde vi lever på. Det er således ikke nok bare at stoppe en masse grøntsager i indkøbskurven.

  • Maden. Maden er vigtig. Maden bør ikke bestå af ret meget kød. Sovsen bør slet ikke eksistere. Grønsager og atter grønsager er vejen frem. Lær at tilberede dem, så de bliver spændende og smagfulde, i stedet for bare at koge dem fattige. Spis varieret og på de samme tidspunkter hver dag. Hvis du trænger til noget lækkert mellem måltiderne, så spis frugt, råkostsalat eller lav din egen sunde juice.
  • Søvnen. At sove er også vigtigt. Ikke kun det at sove, men det at gøre det på fastlagte tidspunkter og i tilstrækkelig mængde. Desuden er det også vigtigt at få en uforstyrret søvn. Lad ikke lyd, lys, larm og rod forstyrre din søvn. Sørg for at dit soveværelse er rent, pænt og ryddeligt. Rod har det med at snige sig med ind i søvnens verden. Sørg også for at der ikke er lys og lyd i dit soveværelse. Lyd og lys forstyrrer den gode søvn.
  • Motionen. Den daglige motion kan nemt være at lade bilen stå og cykle i stedet for. Den lille ekstra motion kan være at gå til badminton, bowling, en anden sportsgren, eller bare at gå en lang tur i skoven med naboens hund, hvis man ikke selv har en firbenet ven.

Vælg hele pakken

Det er naturligt at det første vi tænker over, når vi tænker sundhed, er vores mad. Men, det er ikke nok bare at omlægge kosten. Eller bare at begynde til badminton. Eller bare at købe en ny hovedpude. Den sundere livsstil fordrer at man vælger hele pakken. Og, at man sætter ind på alle fronter på en og samme gang.

Nye vaner tager tid

De første par dage er vanvittigt hårde og dybt frustrerende. Derefter bliver det nemmere. Sådan er det med alt nyt. Det tager tid at vænne sig til nye vaner, netop fordi de gamle vaner er opbygget over meget lang tid og derfor meget svære at luge ud.

Det tager i reglen et par måneder at implementere en ny vane. Derfor kan man lige så godt vælge hele pakken med det samme, og simpelthen ændre sin livsstil helt fundamentalt.

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.