Udgivet i Blog

En stram økonomi kan stresse de ældre

Af Hok.dk

Sponsoreret af Lead Supply Det kan være en underlig følelse pludselig at blive ældre.

Det er ikke noget som sker fra den ene dag til den anden, men lige pludselig kan du måske mærke på din krop eller dit helbred, at du er blevet ældre. Det kan være svært at forhold sig til. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting at blive ældre, det handler bare om til dels at lære sig selv lidt at kende på en helt ny måde.

En låneguide kan være en stor hjælp

Mange mennesker frygter tanken om at blive ældre, men hvorfor egentlig dét? Det er en naturlig del af livet, og der er så mange glæder og fantastiske ting som vi i den grad stadigvæk mærker, også selvom vi bliver ældre. Nogle ting er måske lidt sværere end hvad de før har været, men det er netop derfor der findes så mange forskellige hjælpemidler, som skal gøre tilværelsen endnu nemmere.

Når du bliver ældre, så er det atter igen din tid. Du skal være god ved dig selv, og du har mulighed for at gøre en helt masse ting, som du måske ikke havde samme mulighed for, dengang børnene boede hjemme og du havde et fast fuldtidsarbejde. Nu er du måske pensioneret og har mere tid til de kreative og spændende ting, som du hele tiden har ønsket at få tid til. Det eneste som kan være lidt svært at forholde sig til, er det økonomiske aspekt. Mange ældre oplever ikke at have ret meget pension, og så kan det altså være svært for alvor at nyde tilværelsen, hvis bekymring omkring økonomi hele tiden kommer i vejen.

Dette i særdeleshed, hvis man træder ind i alderdommen med gæld i form af flere dyre lån. Derfor, kan det også som aldrende menneske være relevant at undersøge lånemulighederne, som kan forbedre de økonomiske vilkår. Det er ikke rart at have gæld til flere kreditorer.

Befinder man sig i den uheldige situation, findes der heldigvis nogle muligheder derude bl.a.

i form af samlelån der som navnet antyder, samler alle ens lån hos én udbyder.

På den facon kan man få konverteret sine mange dyre lån og kreditorer om til én, hvilket ikke blot er godt for overskuelighedens skyld - men også i forhold til rentesatserne, da man vil kunne spare mange penge. Til en start, er det altid en god ide at starte med at læse op på tingene og bliv klogere på, om man er én af dem som kan få gavn af et samlelån. Blandt andre, har Ekstra Bladets lavet en guide til lån, som samler de mange forskellige låntyper og samtidig giver indblik i fordele, ulemper, gebyroversigter mm.

Tænk dig om inden du låner

Der er intet i vejen med at låne penge hvis det er tiltrængt og gavnligt for din økonomi. Det er dog vigtigt at du så ved hvordan du skal strukturere din indkomst.

Mange låner penge og bruger dem på en hel masse unødvendige til, end hvad der egentligt var planlagt. Det kan have stor betydning for fremtiden, og det ville være ærgerligt hvis du pludselig stod i selvsamme situation. Mange bornholmere låner f.eks.

mange penge om sommeren til at renovere, men hvis ikke pengene er til at tilbagebetale disse lån, så er det bestemt ikke en god idé. Man skal aldrig tage lån fordi naboen eller nogen andre gør det.

Lån er til for at kunne hjælpe, men det skal ikke være sådan, at vi bare tager en hel masse forskellige lån fordi vi kan. Så uanset om du er ung eller gammel, skal du huske at tænke dig om inden du låner

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.