Udgivet i Blog

Hvordan virker kugledyner - og bør du købe én?

Af Hok.dk

Der er fordele ved at være ældre. Man har frihed til at beskæftige sig med spændende hobbyer i hverdagen, man har forladt sin arbejdsplads og børnene er allerede fløjet fra reden. Her bliver dyrkning af fritidsinteresser mere anderledes, da man kan passe på børnebørnene eller der er god tid til at dyrke sportslige aktiviteter og ikke tænke på de travle dage på arbejdet.

Der er ligeledes ulemper ved at blive ældre, hvilket kan være problemer med forskellige sanser, kroppens mobilitet er ikke hvad den har været og de ting man udførte år tilbage, har man ikke mulighed for at gennemføre. Der findes dog adskillige hjælpemidler til ældre, som ønsker en lettere hverdag med fysiske aktiviteter.        

Ro og tryghed i hverdagen

For ældre kan hjælpemidler spille en vigtig rolle i at få hverdagen til at fungere optimalt, og vil gøre fysiske aktiviteter nemmere end før. Her kan hjælpemidler være til en stor praktisk hjælp, og sikre at man stadig kan udføre diverse aktiviteter selvstændigt. Selvom det kan være svært at vænne sig til at bruge hjælpemidler, så vil det på den lange bane give stor glæde i dagligdagen.

Kugledyner har det formål at afhjælpe på angstlidelser og stress. Søvn er et af de vigtige basale behov, og konceptet er i flere år blevet brugt i wellness branchen, da det forbedrer personers søvnmangel og kategoriseres som et produkt, der fremmer stor tryghed og høj effektivitet til alle aldersgrupper såsom ældre personer med fysiske lidelser eller uden diagnoser. Det behagelige stof kommer af kugledynernes tunge plastikkugler, der er fyldet i dynen, hvor materialet ligger sig som en beskyttende hinde om kroppen, så man får ro og tryggere oplevelser i løbet af søvntimerne.

Du kan læse meget mere om hvordan kugledyner fungerer på kugledyne.dk som er Danmarks nok største guide om kugledyner.  

Fordele med kugledyner

I sammenligning med en almindelig dyne, der er fyldt med dun eller fiberfyld, findes der perler eller plastickugler i kugledyner.

Indholdet i kugledynen forstyrrer ikke søvnen, da de er syet ind i afgrænsede dele af kugledynen, der skaber ligevægt og ikke får dynen til at virke for tung i løbet af natten. Under søvnen trykker en kugledyne sig tættere ind til kroppen, hvor der gives støtte og tryghed. Funktionen giver en øget komfort og holder kroppen stille igennem natten.

Dette afspejler kugledyners evne til at forbedre søvnkvaliteten og sikre at man ikke bevæger sig for meget under sovetimerne, hvilket medvirker til en stærkere fysisk tilstand. Kugledyner bliver ligeledes kategoriseret som sanse-dyner, da kugledynens funktionalitet påvirker kroppens sanse-celler og det centrale nervesystem responderer og samler alle disse sanseindtryk og sikrer at kroppen opnår en bevidsthed i forhold til følesansen.

Kugledyner består af et dybdepres-stimulerings funktion, der lindrer nervesystemet hos personer som har det svært med at få den perfekte søvn. Overordnet set øger kugledyner søvnstoffet i kroppen, og får den til at forholde sig stille, hvormed presset fra dynen føles som en massage, der fremmer de rolige følelser fra følesansen og bevægelsessansen. Kugledyner har mange funktioner, der gør den til det perfekte hjælpemiddel for personer, som behøver stærkere komfort i en hverdag, hvor fysiske aktiviteter skal gennemføres.                                                                                                                                         

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.