Udgivet i Blog

Pas godt på ryggen som ældre - 3 gode grunde til at investere i en ordentlig kontorstol, og 3 ting du skal være obs på når du køber

Af Hok.dk

I takt med at du bliver ældre er det vigtigt at du tænker på dig selv og dit helbred. Du kan ikke de samme ting som da du var yngre. Selvom det for nogen kan være svært at acceptere, så er det vigtigt at erkende det. Du kan komme alvorligt til skade med især ryggen hvis du ikke indser hvilken alder du er nået.

Det er helt okay at bede om hjælp selvom det kan være svært. De fleste vil gerne klare sig selv, men som ældre må man lære at indse, at der er nogle ting andre er nødt til at hjælpe dem med. Tænk på dig selv, så du kan få mange gode år i seniorfasen.

Pas godt på din egen krop

Det er vigtigt at du passer godt på din krop som senior. Hvis du ikke kan bruge din krop, så er det umuligt at kunne gøre noget selvstændigt. De fleste senior mennesker ønsker at kunne klare sig selv så længe som overhovedet muligt. For at kunne opfylde dette ønske, er du også nødt til at indtænke din dagligdag således, at du skåner kroppen så vidt som muligt.

Det er f.eks. nødvendigt med en god og ergonomisk kontorstol hvis du f.eks. bruger meget tid foran computeren. Du skal ikke spare på pengene når det kommer til komfort. Find f.eks. en kontorstol fra istol.dk og glæd dig til at kunne sidde ordentligt foran computeren.

Forebyggelse af skader i  bl.a. ryggen

Du skal investere i en ergonomisk kontorstol, da den rette stilling er med til at du kan sidde ordentligt i længere tid ad gangen. Stolen er med til at forebygge skader i bl.a. lænd, ryg, arme, skuldre og nakke, da du kan justere din siddestilling efter ønske. Du kan dermed spare dig selv for bl.a. smerter i kroppen, da der ikke er noget som gør at du overbelaster kroppen imens du sidder i kontorstolen.

Bedre helbred

Når du sidder korrekt i en ergonomisk stol og dermed får den rette støtte i bl.a. rygsøjlen, så er det også med til at give de bedste betingelser for et godt blodomløb. Stolen sørger for at kroppen er rettet ud, som den skal, og en forkert siddestilling er ikke en begrænsning for, at du et sted ikke får tilstrækkeligt med blod rundt i kroppen.

Den bedste udgave af dig selv

Med en korrekt stilling vil du ikke opleve smerter eller ømhed i kroppen. Det betyder at du generelt set vil være mere glad og fokuseret, da du ikke skal fokusere på at have ondt et sted i kroppen. Hvis du derimod havde en dårlig kontorstol at sidde i, så vil du automatisk blive irriteret og have det dårligt. Du ville slet ikke kunne lave de samme ting. Du er dermed den bedste udgave af dig selv hvis du sørger for at købe en stol, der er god for din krop.

Når det er tid til at købe kontorstolen

Når du er blevet overbevist om at du skal købe en ny og ergonomisk kontorstol, så gælder det om at finde ud af hvad den skal kunne opfylde af krav. Du skal ikke bare købe den første og bedste stol på markedet. Brug derfor tid på at tjekke markedet igennem, så du er sikker på at vælge den bedste stol til dig selv.

Du skal ikke tænke på stolens udseende

Når du er på udkig efter en god kontorstol, så er du nødt til at se bort fra designet på stolen. Mange kan godt lide at stolen f.eks. ser pæn ud eller passer ind til resten af møblerne med en bestemt farve. Flotte og fancy kontorstole er ikke ergonomiske når du kigger på stole i butikkerne. Du skal derfor se mere bort fra udseende og koncentrere dig om stolen har active sitting funktion. Det betyder at stolen skal kunne følge kroppens bevægelser således, at du kan sætte dig godt til rette med det samme.

En justerbar stol

En anden ting du skal være opmærksom på ved kontorstolen er, at den skal kunne justeres både i højde, armlæn og ryglæn. På denne måde har du mulighed for at kunne indstille den præcis efter din krop. Det er vigtigt at du kan justere disse elementer, da det er altafgørende for at kunne finde den bedste siddestilling, uden at du belaster kroppen nogle steder.

Giv flere penge for en god stol

Selvom det kan gøre ondt på pengepungen at se prisen på en ergonomisk stol, så skal du huske på at det er godt givet ud. Du kan få glæde af stolen i mange år og skal huske på alle de ting, som du kan forebygge ved at sidde ordentligt. Dit helbred er vigtigst frem for alt, og derfor er det alle pengene værd at købe en dyr og komfortabel kontorstol. Tænk på alle fordelene imens du køber stolen, så beløbet ikke er det, som hjemsøger dig.

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.