Læselupper (1 på lager)

Billede af Premium læselup x10 med kraftfuld forstørrelse og LED-belysning. Frie hænder!
Populært blandt vores brugere
Udsalg - spar 28 %
  • Seniorpleje

  • Bedste pris

699 kr.

499 kr.

Til butik
Filtre

Købsguide til læselupper

Når bogstaverne er små, som de ofte er i for eksempel aviser og blade, kan de være svære at læse. Det gælder både, hvis man bruger briller eller ej. Her kan man have stor gavn af et forstørrelsesglas – eller en egentlig læselup, der er særligt egnet til at hjælpe os under læsningen. Så kender du til problemet, hvor bogstaverne ganske enkelt bliver så små, at det generer læsningen, er her et hjælpemiddel, der er værd at overveje.

Læs nærmere om det herunder og se hvorfor

Læselupper:

Hvem bruger lup og hvorfor?

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt brugt et forstørrelsesglas i en eller anden sammenhæng. Måske har det allerede været som barn, man stiftede bekendtskab med sådan et. Når man var ude at studere insekter og små biller, der skulle kigges nøje efter. Måske skulle man prøve at tænde ild igennem et forstørrelsesglas.

Eller også skulle man lege læge eller detektiv. Som lidt ældre har man måske fået en interesse, hvor en lup har været et godt hjælpemiddel.

For eksempel hvis man har samlet på frimærker eller andre små ting, der gerne må blive forstørret lidt. Som ældre kan man selvfølgelig sagtens stadig have interesser, hvor et forstørrelsesglas kan vise sig nyttig.

Men samtidig hermed oplever mange ældre et begyndende svækket syn – og et behov for at få ting forstørret. For eksempel netop de forholdsvis små bogstaver, man finder i aviser og blade.

For det kan være meget generende og forstyrrende at læse det småt skrevne.

Og resultatet kan være, at man anstrenger sig meget i øjnene, hvilket kan ende ud i hovedpine. Og her kan læseluppen være en fantastisk hjælper

Hvad er en læselup?

En læselup er et forstørrelsesglas, der er udformet særligt til netop læsningen. Den findes ganske vist i forskellige udformninger, ligesom man også sagtens kan vælge at bruge en ”almindelig lup”, når man skal læse avisen. Men ofte ser man, at en læselup er udstyret med lys, der giver en god belysning, mens man læser.

Derudover vil den ofte være udformet, så den ligger godt og behageligt i hånden, ligesom den ikke vejer ret meget. På den måde kan man lettere holde den i længere tid – mens man læser. Lupper findes i forskellige størrelser og med forskellige styrker, hvilket man også bør tage højde for, når man vælger en. For der er til forskellige behov – også i forhold til udformningen. Udover dem, man kan holde i hånden, kan man eksempelvis også finde læselupper, der kan hænge om halsen på en.

Så er man fri for at holde den – og har hænderne fri, mens man læser.

Man kan også finde forstørrelsesglas med flere styrker i et glas. For eksempel et glas, der forstørrer dobbelt op, men som har et lille område, der forstørrer helt op til 6-8 gange! Tit bruger man også luppen sammen med et læsestativ

Hvilken læselup skal jeg vælge?

Man bør gøre sig det klart, hvilke behov man har.

Ønsker man en lup til læsning som det primære formål, kan man med fordel sigte efter en egentlig læselup.

For eksempel vil lys i luppen ofte være en fordel, når man læser.

Men derudover bør man finde ud af, hvor meget styrke, man har brug for, og hvordan luppen skal bruges. Sidder man ved bordet og læser og kan blot lægge luppen oven på teksten? Eller skal man gerne have hænderne fri, hvis man for eksempel mest sidder i sofaen eller sengen og læser? Der er gode valgmuligheder, og det drejer sig blot om at finde den kombination, der bedst opfylder ens behov. Så man kan sætte sig godt til rette med avisen (f.eks.

i sin vela stol) – og nyde sin læsning

VIDEOER: Hjælp & Vejledning

Læselup til Brystkassen https://www.youtube.com/watch?v=AAiEpYA1-F4 Læselup med Lys https://www.youtube.com/watch?v=WtNIa_R6Goo

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.785 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 217.009 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-17 09:13:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.785
Produkter
496
Forhandlere
217.009
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.