Otiumstole (16 på lager)

Billede af Ejstrup Otiumstol Med Skammel, Antracit
Udsalg - spar 38 %
 • MyHomeMøbler.dk

 • Bedste pris

5698 kr.

3.499 kr.

Til butik
Billede af Lone otiumstol - sort læder
 • Erling Christensen Møbler

 • Bedste pris

7.998 kr.

Til butik
Billede af Himolla 9106 Otiumstol
 • Senior24.dk

 • Bedste pris

11.995 kr.

Til butik
Billede af Farstrup Otiumstol Plus 5910
 • Senior24.dk

 • Bedste pris

11.495 kr.

Til butik
Billede af Dragør Otiumstol M. Skammel, Brun Læder
 • MyHomeMøbler.dk

 • Bedste pris

5.499 kr.

Til butik
Billede af Dragør Otiumstol M. Skammel, Antracit M. Naturfarvet Stel
 • MyHomeMøbler.dk

 • Bedste pris

4.499 kr.

Til butik
Billede af Dragør Otiumstol M. Skammel, Cognac Læder Og Naturstel
 • MyHomeMøbler.dk

 • Bedste pris

5.499 kr.

Til butik
Billede af Dragør Otiumstol M. Skammel, Antracit
 • MyHomeMøbler.dk

 • Bedste pris

4.499 kr.

Til butik
Billede af Helle otiumstol - sort læder
 • Erling Christensen Møbler

 • Bedste pris

7.998 kr.

Til butik
Billede af Dragør Otiumstol M. Skammel, Grå M. Naturfarvet Stel
 • MyHomeMøbler.dk

 • Bedste pris

6.999 kr.

Til butik
Billede af Dragør Otiumstol M. Skammel, Sort Læder Og Naturfarvet Stel
 • MyHomeMøbler.dk

 • Bedste pris

7.999 kr.

Til butik
Billede af Himolla 9964 Otiumstol
 • Senior24.dk

 • Bedste pris

9.495 kr.

Til butik
Filtre

Købsguide til otiumstole

En af de første ting mange vælger at investere i, når de bliver ældre eller går på pension, er en otiumstol, også kendt som en seniorstol. De fleste plejehjem har eksempelvis oftest otiumstole, og der er en god grund til det.

Otiumstole er nemlig utrolig komfortable stole, som man kan slappe af i efter mange års hårdt arbejde. Stolene er meget solide, holder længe og man kan sidde i dem i timevis, uden at det bliver ubehageligt.

Men det kan være svært at vide, hvilken stol man skal købe, da der findes så mange muligheder på markedet. Her får du svar på 3 spørgsmål, der vil hjælpe dig med at komme tættere på den perfekte stol, der opfylder lige præcis dine behov

Hvad er en seniorstol?

Seniorstole bliver også kaldt for ”otiumstole”. Otiumstol er måske et lidt mere flatterende navn, idet det refererer til alderdommen som tidspunktet i livet, hvor man har tid til kunst, kultur og hyggelig adspredelse.

Det får det til at lyde som om, at stolen er designet til dybe tanker, gode bøger og velfortjent afslapning. Seniorstol er mere neutralt og måske også mere retvisende – for det handler ikke kun om, at disse stole skal være gode at sidde i.

Det handler om, at de skal gøre hverdagen lettere for ældre. At svare på hvad en seniorstol er, er ikke helt nemt. Seniorstole ser nemlig meget forskellige ud, og har mange forskellige funktioner. Fra helt almindelige lænestole med justerbar ryg og en god fodskammel til højteknologiske stole med motorer, der muliggør mange funktioner og indstillinger via fjernbetjening

Skal man købe en ny eller brugt otiumstol?

På grund af at der findes så mange forskellige udgaver af otiumstole, ligger de også alle i forskellige prisklasser (du kan se de forskellige otium stole priser på otiumstol.dk. Men en kvalitets otiumstol er altså ikke helt billig, og derfor er der også mange, der vælger at købe en brugt stol. For at finde ud af hvad den bedste løsning for dig er, er du nødt til at stille dig selv nogle spørgsmål. Spørg dig selv hvor længe du har tænkt dig at bruge stolen, og hvor ofte du tror at du kommer til at sidde i den. Hvis du gerne vil købe en stol du kan have i mange år fremover, og du regner med at sidde meget i den, så kan det anbefales at købe en ny stol.

Hvis du derimod regner med at skifte den ud med en anden efter et stykke tid, eller hvis du måske ikke kommer til at sidde særligt meget i den, så kan det overvejes at købe en brugt stol. Du bør desuden også overveje, hvor stort dit budget til stolen er.

Oftest vil du dog kunne finde en helt ny stol på nettet til billige penge

Skal otiumstolen have sædeløft?

Her skal du igen spørge dig selv, om hvor ofte du regner med at sidde i stolen. Hvis stolen for det meste står og samler støv, og kun bliver brugt ved enkelte lejligheder, så er det nok ikke nødvendigt at investere i en stol med sædeløft. Hvis du derimod regner med at sidde i stolen hver dag, kan det klart anbefales at købe en med sædeløft. Sædeløftet gør, at du kan justere stolens sæde, så du nemt kan vælge hvilken stilling du vil sidde i. Mange tilkøber også siddepudder eller en kilepude til deres seniorstol for ekstra komfort

Hvordan vælger du en seniorstol med de rigtige mål?

Det absolut vigtigste er, at din nye seniorstol passer til din krop og dine udfordringer. Det betyder for det første, at stolen skal have de rigtige mål, så du kan sidde ergonomisk korrekt. Når du sidder almindeligt ned i stolen, og din ryg er rank, skal dine fødder ligge fladt på gulvet.

Dine lår og dine underben skal danne en ret vinkel. Det samme gælder din over- og underarm, når du ligger armene på armlænet. Hvis ikke du har mulighed for at tage ud og prøve stolen, kan du få et familiemedlem til at hjælpe dig med at måle dine bens og armes længde, og derved vælge stolen ud fra målene.

Ellers kan det også være en løsning af købe en seniorstol med justerbar højde.

Justerbar højde er især godt, hvis stolen er elektronisk, idet det også gør det nemmere at komme ned i og op af stolen. Den kan hæves når du skal sætte dig, sænkes mens du sidder, og så hæves igen inden du skal rejse dig. Ved at sidde i en stol, der bevirker, at du sidder ergonomisk korrekt, højner du både siddekomforten og dit velvære generelt.

Når du sidder ergonomisk korrekt, belaster du nemlig dine led mindst muligt. Du kan se forskellige mål på seniorstole på seniorstol.dk.

Skal otiumstolen være elektrisk?

Mange af de nyeste otiumstole har elektroniske funktioner. For eksempel kan du med nogle stole styre sædeløftet med en fjernbetjening, mens du også kan få massage i nogle stole. Disse funktioner er som sådan ikke nødvendige for, at stolen skal være behagelig, men skal hellere ses som ekstra ydelser. Her skal du igen spørge dig selv, om du vil bruge stolen nok til at det vil lønne sig at betale ekstra for de elektroniske funktioner, og om du har råd til at betale for dem. 

Hvordan finder du en seniorstol i et design, der passer dig?

Seniorstole forhandles i dag mange forskellige steder, i mange forskellige prisklasser – og selvfølgelig i mange forskellige designs, som f.eks. en vela stol. Uanset om du er til læder eller tekstil, store eller små stole, så kan du garanteret finde en seniorstol, som passer perfekt ind i din indretning.

Det handler kun om, at du finder ud af, hvilke mål og funktioner, du har brug for.

Det rigtige design skal du nok finde! Afslutningsvist har du her en opsummeret liste over overvejelser du kan gøre dig, inden du shopper videre efter din nye bedste ven. De er delt op i ergonomi, brug, udfordringer samt magelighed og komfort:

 1. Ergonomi: Hvad er dine mål?
 2. Brug: Hvad skal stolen bruges til? Læsning, TV, middagslur, formiddagskaffe, etc.?
 3. Udfordring: Hvor svært har du ved at komme ned i og op af stole?
 4. Udfordring: Har du brug for ekstra støtte til ryg og ben?
 5. Udfordring: Har du svært ved at indstille stolen selv?
 6. Magelighed og komfort: Ønsker du sædevarme, massage og fuld automatik?
God shoppelyst!

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Otiumstole

Relax Otiumstol med Løftefunktion

https://www.youtube.com/watch?v=swzyE1PcKes

Lindeberg Otiumstol

https://www.youtube.com/watch?v=evED90Gq8KY

Seniorstol med løftefunktion

https://www.youtube.com/watch?v=sLoTe3_M-2E

Sådan Finder Du Den Rigtige Seniorstol med løftefunktion

https://www.youtube.com/watch?v=xqqOHzvkZpY

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.