Sengeforhøjer (3 på lager)

Billede af Bed blocks - sengeklodser - grå
  • Babadut.dk

  • Bedste pris

179,95 kr.

Til butik
Billede af Forhøjerklods i træ | 3 forskellige højder
Spar 520 kr.
  • Senior24.dk

  • Bedst af 5 priser

175 kr.

Til butik
Billede af Bed blocks - Sengeklodser
  • Babadut.dk

  • Bedste pris

179,95 kr.

Til butik
Filtre

Købsguide til sengeforhøjer

Det at blive ældre kan være forbundet med mange udfordringer. Udfordringer i hverdagen med ting, man ikke tidligere har haft problemer med.

Men kroppen bliver jo også ældre og kan i mange tilfælde ikke blive ved med at klare sig som tidligere.

Og blandt andet fysiske og motoriske udfordringer er meget naturligt at få med alderen.

Der kan naturligvis også være andre årsager end netop alderen, til at man støder på problemer af den slags. Måske mere midlertidige – eller kroniske årsager, som for eksempel operation, kronisk sygdom osv. En af udfordringerne kan være noget så dagligdags som at komme ud af sengen. Rent fysisk kan det for nogle mennesker være besværligt, måske næsten uoverkommeligt – pga. svigtende motorik.

Fordi sengen er blevet for lav i forhold til ens fysiske formåen.

Og her kan en sengeforhøjer, f.eks. sengeklodser, være en god hjælp – læs mere om hvorfor i det følgende

Udvalgte sengeforhøjere / sengeklodser :

Hvad er en sengeforhøjer?

En sengeforhøjer er en form for en klods, men en praktisk klods. Den har størrelse efter og er udformet til det formål at kunne sætte under et sengeben, således at sengen – med fire sengeforhøjere – bliver højere.

De findes i forskellige udgaver og i forskellige materialer, eksempelvis træ eller plastik. Men ens for dem er, at de er enkle og forholdsvis billige – og er hurtige og lette at tage i brug. Derudover er sengeklodser stabile og sikre at bruge, og robuste til at kunne klare ”opgaven”.

De fås i forskellige højder, afhængig af hvor højt man ønsker at få sin seng op.

Således har man et simpelt og enkelt hjælpemiddel, der straks kan tages i brug og være til stor gavn for brugeren

Hvem har brug for en sengeforhøjer?

Hvis man netop har fysiske/motoriske vanskeligheder og dermed har svært ved at komme op fra en normal sengs højde. Så er en sengeforhøjer værd at overveje. Man får på den måde sin seng højere op, hvorfor man selvfølgelig også sidder højere oppe i sengen, når man skal ud af den. Det kan være en stor hjælp for en bruger med eksempelvis besvær med ryggen, hofterne elle andre ting.

For da er man kommet op i en bedre højde til at kunne komme ud af sengen – end hvis sengen er nede i normal højde. Dette er også grunden til at man typisk ser sengeforhøjere ved plejesenge

Hvordan ser sengeklodser ud?

Klodserne kan være lavet i eksempelvis træ eller plastik og kan se forskellige ud. For eksempel kan man finde klodser i træ, der ser meget enkle ud.

De ligner blot almindelige træklodser, hvor der er ”huller” – eller nedsænkninger, hvor sengebenene kan stå i.

Desuden kan man finde træklodser, der kan vendes efter behov, således man har mulighed for tre forskellige højdeindstillinger.

Man kan også bruge plastikudgaver, der er lavet i et holdbart materiale og er udformet, så de på en måde ”omslutter” sengebenene, de skal stå under.

På den måde rutsjer de ikke nogen vegne. Disse klodser er lette at stable og opbevare – og praktiske i brug. Sengeklodser fås generelt i flere forskellige højder, afhængig af behov, ligesom mange af dem også kan være gode at bruge til andre møbler. Vil man for eksempel ligeledes gerne højere op at sidde i sin yndlingslænestol, kan klodserne være en god og enkel løsning, der er lette at tage i brug.

Til stor gavn for brugeren. Derforuden er sådanne klodser forholdsvis billige – afhængig af, hvilke man vælger

Hvorfor bruge sengeklodser?

Man kan gøre mange gode ting for sig selv og gøre tingene lettere i hverdagen netop ved at bruge relevante hjælpemidler. Ikke mindst, hvis man er kommet i en situation og/eller alder, hvor tingene er blevet mere besværlige, og hverdagen ikke længere fungerer optimalt. Det samme gælder ved sengeklodser.

Er det blevet problematisk at komme ud af sengen ved egen hjælp, er de enkle klodser en oplagt hjælpemulighed. Det handler blot om at finde ud af, hvilken højde de skal have, hvor mange man har brug for – og hvilken type man foretrækker. Derudover skal man også huske at være opmærksom på, at de vil kunne holde til den belastning, de vil blive udsat for. Men da har man også et praktisk hjælpemiddel, der ganske enkelt kan hjælpe til at give en god start på dagen

Hvilke fordele er der ved at bruge sengeforhøjer?

Man kan generelt gøre mange ting lettere for sig selv i hverdagen ved at gøre brug af hensigtsmæssige og relevante hjælpemidler. Og er man i en situation – eller alder – hvor det at komme ud af sengen ikke rigtig fungerer optimalt og er besværligt, er det rart, der er hjælp at hente.

Så da er det oplagt netop at bruge eksempelvis en sengeforhøjer. Det kan også være, der sammen hermed skal flere hjælpemidler til omkring brug af sengen, og der er heldigvis rigtig mange muligheder. Vælger man at bruge sengeforhøjere er det rart at vide, at der også er andre nyttige anvendelsesmuligheder ved dem.

For eksempel kan de også bruges til stoleben. Således kan man komme op i den rette højde, der fungerer bedst for en – også når man sidder i sin lænestol. Eller på spisebordsstolen. Det, man blot skal være opmærksom på ved hjælpemidlet er, at de kan holde til den belastning, de vil blive udsat for. Men så har man også et godt hjælpemiddel, der kan være med til at give brugeren en rigtig god start på dagen

VIDEOER: Hjælp og vejledning til de rette sengeforhøjere / sengeklodser

De 10 Bedste Sengeforhøjere https://www.youtube.com/watch?v=TvvAvASI4ec Sengeklodser // Forhøjerklodser i Træ til Seng/Sofa https://www.youtube.com/watch?v=vBOocoTQl_8 Sengeklodser // Sengeforhøjere i 2023 https://www.youtube.com/watch?v=k81NRkY3Ly4

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.785 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 217.009 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-17 09:13:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.785
Produkter
496
Forhandlere
217.009
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.