Udgivet i Blog

Begå dig på nettet som ældre - 10 begreber du skal kende

Af Hok.dk

Den digitale verden bevæger sig rigtig hurtig nu til dags, og det kan være rigtig svært at følge med. Især hvis man som ældre forsøger at begå sig på nettet, kan det føles helt overskueligt. Unge mennesker har været hurtige til at assimilere den nye digitale tidsalder, men hvis man er vokset op den gang, hvor hjemmetelefonen var den eneste kontakt til omverdenen og computeren fyldte et helt skrivebord, så kan det godt være svært at tilpasse sig.

Hvis du som ældre gerne vil blive skarpere på, hvordan nettet fungerer i dag, så er dette artiklen for dig. Her får du 10 af de mest brugte begreber på nettet, som du skal kunne kende. Læs med her og bliv klædt godt på til, hvordan man begår sig på nettet nu til dags.

1. Apps

Du har med garanti hørt ordet før. Når du går på nettet og tjekker en hjemmeside, så popper der ofte et vindue op, som spørger dig, om du ikke hellere vil læse indholdet på en app. Apps er noget, som du kan downloade på din smartphone, tablet eller computer. Det giver dig hurtigere adgang til dine yndlingssider, og så er app-platformen ofte mere brugervenlig.

Der findes næsten apps til alting nu om dage. Du kan få en Facebook-app, en app til nyhedsartikler, en app til at downloade podcast og meget mere. Hvis du ejer en smartphone, så kan du gå på opdagelse i den såkaldte "app store" og se, hvilke muligheder du har.

2. Sociale medier

Sociale medier omfatter en bred vifte af medier, som folk bruger til at begå sig socialt, men hvad betyder det egentlig? Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat og TikTok er eksempler på nogle af de mest populære sociale medier.

Her interagerer man med hinanden ved at chatte, dele billeder og videoer, debattere og meget andet. Nogle sociale medier er mere billedefokuseret, hvorimod andre er bedre, hvis man bare gerne vil skrive privat med venner og familie. Sociale medier kan gøres private, så du kun deler indhold eller beskeder med udvalgte personer. Du behøver ikke være nervøs for, at dit privatliv pludselig bliver delt med alle og enhver.

3. Hashtags

Hashtagget er blevet internettets måde at gøre sig selv opmærksom på. Internettet er nærmest uendeligt, derfor kan det være svært at finde informationer og billeder i vrimlen - derfor bruger man hashtags. Man laver et hashtag ved at bruge symbolet # og dernæst sætte et ord eller en sætning foran.

Det er for eksempel populært at bruge hashtags på sociale medier, når man gerne vil lægge ens indhold inden for samme kategori. Det kunne for eksempel være et billede af en kage med hashtagget #dessert. På den måde kan folk, som søger på ordet dessert finde netop det billede, som er koblet til hashtagget.

4. Blog og bloggere

En blog er en form for hjemmeside, som alle og enhver kan oprette, hvis de gerne vil dele deres liv, passion eller ideer med andre. En blog kunne for eksempel handle om madopskrifter, dyr, rejser eller politik. Ofte sidder der en privatperson bag bloggen, der skriver om noget, som de er passioneret omkring. Der findes bloggerdomæner, som er fuldkommen gratis at oprette, så hvis du selv vil blive mere aktiv online, så kunne du for eksempel begynde at skrive en blog.

5. Emojis

Når man chatter med hinanden på nettet, så bliver meget af kommunikationen tabt gennem beskeder. Det skyldes blandt andet, at vi ikke kan læse tonefald, ansigtsudtryk og kropssprog gennem en besked. Derfor kan det være svært at tyde om personen, der skriver, er glad, sur, undrende eller ked af det.

Derfor bruger man emojis for at tydeliggøre, hvordan man har det i skrivende stund. Der findes tusindvis af emojis at vælge imellem. Du kan både indsætte forskellige ansigtsudtryk, dyr, planter, madvarer og meget andet. På den måde kan du sammensætte din besked med farverige emojis for at gøre kommunikationen mere tydelig.

6. Influencers

Måske har du hørt om udtrykket før, men studset ved hvad en influenser egentlig er. Influencer skal ses som "en der har indflydelse på andre". En influencer er et individ, som retter marketingaktiviteter mod andre på nettet. Mange mennesker i dag lever faktisk af at være influencer, ved at markedsføre, sponsorere og sælge  produkter for forskellige brands.

Flere og flere mennesker finder ud af, at skabe et business for dem selv online. I takt med at den digitale verden hele tiden vokser sig større, så kommer der flere alternative arbejdsmuligheder på forskellige platforme.

7. SEO

SEO eller søgemaskineoptimering er et marketingsredskab som rigtig mange bruger på nettet. Bloggere, virksomhedsejere og influencere bruger SEO til at skabe opmærksomhed omkring dem selv.

Kort fortalt er SEO en måde, hvorpå man synliggøre sin platform på Google. Det kunne for eksempel være, hvis man har en hjemmeside, som man gerne vil have flere besøgende på. Så bruger man SEO til at komme øverst på listen over Googlesøgninger, så brugere på nettet har lyst til at besøge ens hjemmeside eller blog. Du kan lære mere om søgemaskineoptimering hos Seomentor Hanne her.

8. Link Building

Dette er et andet marketingsværktøj, som mange benytter sig af på nettet, hvis de gerne vil skabe mere trafik på deres hjemmeside. Linkbuilding hører under begrebet SEO. Kort fortalt fungerer det ved at skabe links til hjemmesider, som giver en en bedre position i Googles søgeresultater. Det er et brugbart redskab for dem, som gerne vil drive en forretning online.

Man kan for eksempel bruge Linkbuilding på sin blog ved at indflette artikler, som linker til andre hjemmesider på nettet. Ved at skabe mere opmærksomhed omkring ens hjemmeside, så får man flere besøgende, hvilket man i sidste ende kan tjene gode penge på.

9. Trends

Trend betyder "strømning i tiden", men hvad menes der med en trend, når vi begår os på nettet? Trends følger, hvad der er populært i samfundet lige nu og her. Det kunne for eksempel være filmtrends, tøj eller politik. Trends er, hvad der "hitter" på internettet lige nu og her. Det er emner, som store mængder af mennesker gør og vil. Trends dør hen efter noget tid, og så er det nye emner, som begynder at trende.

10. Streaming

Streaming betyder at hente en strøm af data. I moderne tid bruger vi mest udtrykket, når vi taler om at streame film på dit TV, PC eller telefon. I dag er streamingtjenester som Netflix, Viaplay og HBO langt mere populære end for eksempel flow-tv. Streaming tillader os at se lige, hvad man har lyst til lige nu og her.

Det vil sige, at i stedet for at sidde og vente på, at din yndlingsfilm bliver sendt kl 20:30, så kan du være heldig at finde den på en streamingtjenester, så du kan se den med det samme.

Måske har du også hørt streaming i sammenhæng med online gaming, hvor såkaldte "streamere" live streamer til et online publikum. Det er en niche, som rigtig mange unge mennesker finder utrolig underholdende.

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.