Spadserestokke (20 på lager)

Billede af Spadserestok i træ, 92 cm
 • LivetSomSenior

 • Bedste pris

395 kr.

Til butik
Billede af Elegant spadserestok i aluminium med champagnefarvet akrylhåndtag fra Gastrock
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

825 kr.

Til butik
Billede af Justerbar Stok - Ergo Dynamik Kulfiber Spadserestok med ergonomisk håndtag
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

925 kr.

Til butik
Billede af Slank, elegant spadserestok ARTDECO med ægte, håndpoleret ibenholt håndtag
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

985 kr.

Til butik
Billede af Elegant spadserestok i træ med ciseleret kromhåndtag fra Gastrock
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

925 kr.

Til butik
Billede af I RESTORDRE - Elegant, sort spadserestok i Jugendstil
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

925 kr.

Til butik
Billede af I RESTORDRE - Træstok - Eksklusiv Spadserestok Bermuda med indlæg af mandeltræ (herremodel) fra Gastrock Sauer
Billede af Spadserestok i træ Sauer Facon-Derby (herremodel) - rustik stil
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

875 kr.

Til butik
Billede af Spadserestok Pecan Luksusstok fra Gastrock Sauer
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

1.095 kr.

Til butik
Billede af Goliath Derby XXL Spadserestok i rødbrunt bøgetræ fra Gastrock (113 cm)
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

825 kr.

Til butik
Billede af Jumbo-Derby XL spadserestok i bøgetræ fra Gastrock (110 cm)
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

825 kr.

Til butik
Billede af Spadserestok Step Derby Classic fra Gastrock
 • Gloria Mundi Care DK

 • Bedste pris

475 kr.

Til butik
Filtre

Købsguide til spadserestokke

Mange ældre mennesker kan få brug for lidt ekstra støtte i hverdagen, blandt andet når de går. Der kan være gigt, hofter eller andre forhold der gør, at man bliver gangbesværet.

Nogle får sig en rollator, der kan være en fantastisk hjælp i forhold til at kunne komme rundt selv. Men i mange tilfælde kan en spadserestok være en tilstrækkelig – og alle tiders – hjælp. Læs videre herunder og se, hvorfor en sådan stok er et genialt hjælpemiddel

Hvorfor bruge en spadserestok?

Der kan være rigtig mange grunde til, at man ikke er så godt gående mere.

Måske er det noget midlertidigt, for eksempel efter en operation.

Det kan, som ovenfor nævnt, dreje sig om udfordringer med gigt eller hofter – eller måske er der problemer med et dårligt knæ.

Det kan også være, at tiden blot har gjort sit til, at benene ikke mere fungerer, som de har gjort. Uanset grunden til, at bentøjet driller, vil man alt andet lige nok være besværet, når man er ude at gå.

Især på de lidt længere ture. Og her kan en spadserestok yde en formidabel hjælp i form af støtte, mens man går. Den kan aflaste det dårlige (eller dårligste) ben en anelse og hjælpe med balancen. Derudover kan det være meget praktisk og hjælpende at have en god og trofast stok ved sin side, når man er ude at vandre.

Og det er uanset, om man er decideret gangbesværet eller ej. For eksempel er det godt at have noget ekstra at støtte sig til og ”stå imod med” i bakket eller andet terræn. Derfor er en spadserestok et alsidigt hjælpemiddel, der da også er meget populært blandt ældre mennesker

Hvilke spadserestokke findes der?

Som vi kender den klassiske stok, er den lavet i træ.

Den bliver da også stadig i fin stil lavet i træ, men den findes også i andre typer materialer – og i forskellige udformninger. For eksempel laves de også i aluminium eller kulfiber – eller en blanding af materialer.

At lave stokken af andre typer materialer end træ har blandt andet den fordel, at man kan gøre stokken mere fleksibel. På den måde kan man for eksempel få stokke, der kan justeres i højden ved hjælp af teleskopindstillinger.

Eller som kan klappes sammen, så man kan have stokken med sig i en lille taske. Samtidig er der tale om dejligt lette materialer, så stokken ikke bliver for tung at gå rundt med. Men de klassiske stokke af træ er heller ikke at kimse ad. De er flotte, stabile og solide – og ”still going strong”.

Der er da også flere modeller af stokkene, hvor selve stokken er lavet i et andet materiale – og grebet i træ. På den måde får man både det moderne og det klassiske i et godt miks, der giver et flot og praktisk produkt som kan bruges som vandrestav i mange år

Er der forskellige slags greb på stokkene?

Ja, der findes flere forskellige greb til spadserestokkene. Der er den klassiske runde form, der dog mest bliver brugt til træstokkene.

Foretrækker man at have lidt mere greb om grebet, findes den meget brugte derby-greb-model. Derby er et meget gængs greb og minder lidt om et håndtag. Man har et udmærket greb om stokken, og det kan bruges til både højre og venstre hånd. Har man derimod brug for et mere hensyntagende greb, kan man kigge efter de ergonomiske typer.

Disse er gode, hvis man døjer med problemer i fingrene, hænderne eller håndleddene. Til gengæld skal man være opmærksom på, at det ergonomiske greb er beregnet til enten venstre eller højre hånd

Hvilken stok skal jeg vælge?

Man må gøre op med sig selv, hvilken type stok man vil kunne få mest gavn og glæde af – i forhold til ens behov og ønsker. Sværger man til en træstok? Eller må det gerne være en mere moderne stok i et let materiale? Skal det være en sammenklappelig stok – og skal den kunne indstilles i længden? Hvilken type håndtag vil man helst have – er der behov for et ergonomisk, ligesom man kender fra krykker? Derudover kan prisen selvfølgelig spille en rolle, ligesom farver, mønstre og udseende generelt også betyder noget. På den måde er det godt, at der er mange forskellige og skønne spadserestokke at vælge imellem

VIDEOER: Hjælp og vejledning til spadserestokke

Dupsko til stokke
https://www.youtube.com/watch?v=PQxXnx75jYw
Ispigge til stokke - stå fast!
https://www.youtube.com/watch?v=mNp2bfN-w_Q

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.785 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 217.009 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-17 09:13:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.785
Produkter
496
Forhandlere
217.009
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.