Toiletstole (2 på lager)

Billede af Toiletstol med hjul
  • Senior24.dk

  • Bedste pris

2.995 kr.

Til butik
Billede af Bækkenstol/toiletstol på hjul
  • LivetSomSenior

  • Bedste pris

1.695 kr.

Til butik
Filtre

Købsguide til toiletstole

Læs med her i vores store guide til at finde den helt rigtige bækkenstol, også kendt som toiletstol: Når man bliver ældre og/eller mere svagelig, kan der ofte være begyndende vanskeligheder med nogle af de hverdagsting, der ellers er almindelige. Det at tage tøj på, tage bad, lave mad, gå på toilet og så videre, kan begynde at blive mere og mere udfordrende. For efterhånden som kroppen bliver mere svagelig, begynder også ofte forskellige skavanker og motoriske vanskeligheder. Men heldigvis er der mange gode hjælpemidler, der kan være med til at overkomme disse udfordringer i det daglige.

Et af hjælpemidlerne er en bækkenstol

Udvalgte bækkenstole/toiletstole

Hvad er en bækkenstol?

En bækkenstol er en stol, der kan gøre det lettere for besværede ældre og/eller svagelige mennesker med at komme på toilet. Det at komme på toilettet kan nemlig blive næsten uoverkommeligt for nogle mennesker. For eksempel hvis man er gangbesværet, hvis man hurtigt mister balancen - eller generelt ikke har så mange kræfter at gøre med.

Da kan det være svært at komme helt ned at sidde på et toilet – og rejse sig op igen og så videre.

Her kan en bækkenstol - eller toiletstol - være behjælpelig med balance og støtte under toiletbesøget

Hvad er en toiletstol?

En toiletstol er en stol, der er beregnet til at bruge på toilettet, lidt som en toiletforhøjer. Den er sådan udformet, at den kan hjælpe med at gøre toiletbesøget til noget overkommeligt.

For nogle ældre og/eller svagelige mennesker kan det nemlig være meget udfordrende at komme på toilettet. Fordi man er udfordret på balancen, fordi man er gangbesværet, og/eller hvis man ikke har så mange kræfter at gøre med.

For eksempel kan det være svært at komme helt ned at sidde på et toilet – og rejse sig op igen. Ligesom man måske har brug for noget at holde ved før, under og efter toiletbesøget. Her kan toiletstolen vise sig at være et fantastisk middel, der er behjælpelig med både balance og støtte under toiletbesøget

Hvordan ser en bækkenstol ud?

En bækkenstol eller toiletstol ligner til forveksling en stol med armlæn og ryglæn, men hvor der er hul i sædet – beregnet til toiletbesøg.

Stolen er således meget praktisk indrettet, idet man kan bruge den til at stille henover et almindeligt toilet, hvormed man har bedre støtte under toiletbesøget. Man kan med en bækkenstol også benytte selve stolen som toilet, idet der medfølger et bækken. Man er således uafhængig af toilettet, men kan i mange tilfælde også bruge bækkenstolen i kombination med et toilet

Hvad kendetegner en toiletstol?

En toiletstol – eller bækkenstol - ligner i det store og hele en simpel stol med armlæn og ryglæn. Der er dog et hul i midten af sædet – netop beregnet til toiletbesøg. Dette gør den praktisk til formålet, idet man blot stiller den henover et almindeligt toilet.

På den måde har man den gode støtte, mens man er på toilet. Man kan i nogle tilfælde benytte selve toiletstolen som toilet, hvis den er indrettet, så der kan sættes et bækken på under sædet. Dette gør, at man er uafhængig af at nå ud på toilettet.

Som udgangspunkt hedder denne type stol dog en bækkenstol

Hvilke typer bækkenstole findes der?

Bækkenstole og toiletstole er som udgangspunkt to forskellige typer af stole til toiletbrug, men lapper ofte ind over hinanden. Som udgangspunkt medfølger der altid et bækken til en bækkenstol, ligesom en toiletstol altid kan bruges henover et toilet. Men i mange tilfælde følger der også bækken med til en toiletstol, og en bækkenstol kan ofte bruges henover et toilet. De to ord forstås derfor ofte som det samme produkt. Ydermere kan en bækkenstol/toiletstol i mange tilfælde også bruges som badestol. Man kan finde bækkenstole med hjul, der i mange sammenhænge kan være praktiske, men man kan også få modeller uden hjul.

Derudover kan man ved flere af modellerne klappe armlænene tilbage, ligesom der er mulighed for at få justerbare ben. Ved nogle modeller kan man desuden bruge bækkenstolen som almindelig stol med et praktisk, fleksibelt og komfortabelt sæde

Hvilken bækkenstol skal man vælge?

Da der findes utrolig mange forskellige typer og sammensætninger af bækkenstole, er det en god idé at gennemtænke sine behov før et køb. Hvis det er en pårørende, man ønsker at købe en bækkenstol til, er det bedst at tale med den pårørende om det først.

For at få klarlagt fordelene ved en bækkenstol - og for at afklare, hvilke behov der er.

  • Vil det være bedst at finde en med hjul?
  • En, der kan klappes sammen efter brug?
  • En med medfølgende bækken, men som også kan bruges henover et toilet?
  • En, hvor armlænene kan klappes tilbage,
  • hvor ryglænet kan afmonteres,
  • eller/og en med benstøtter?
Og så videre.

Derudover spiller personens størrelse og vægt også en rolle i forhold til en bækkenstols størrelse og udformning. På den måde er der mange ting at overveje, inden man anskaffer sig en bækkenstol.

Men det er godt givet ud at gøre ordentligt – så man får mest gavn af en bækkenstol. Og en mere overskuelig hverdag

Bækkenstol modeller inspiration (video):

Toiletstol/Bækkenstol fra LivetSomSenior.dk

https://www.youtube.com/watch?v=SS4A6wr2lpc

Ocean II Bad- & Toiletstol fra Invacare Danmark

https://www.youtube.com/watch?v=i_rVdi6Y1Wo

Bade- & Toiletstol med hjul fra SimpleCare

https://www.youtube.com/watch?v=TCa5YKlS2XQ

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.785 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 217.009 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-17 09:13:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.785
Produkter
496
Forhandlere
217.009
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.