Udgivet i Blog

Ferie som ældre - hvad skal du være opmærksom på, og 4 tips til at få den bedste tur

Af Hok.dk

Selvom vi ikke er meget for at minde os selv om det, så bliver vi ældre. Alderdommen lister sig ind på os alle, og det bliver vi mindet om i flere forskellige situationer - eksempelvis på ferie. For mange seniorer er en stille og rolig ferie at foretrække. Vil du som ældre have en rolig og sjov ferie uden fejl og mangler? Så læs med herunder, hvor du får en oversigt over, hvad du skal være opmærksom på, samt hele 4 tips til at få den bedste tur. 

Få styr på din rejseforsikring

Uanset om man er ung eller gammel, er det vigtigt, at man har en rejseforsikring. En rejseforsikring har dog visse undtagelser, som du skal være opmærksom på. Du skal blandt andet være opmærksom på, om din rejseforsikring gælder i det land, du rejser til.

Nogle rejseforsikringer gælder nemlig kun i europæiske lande. Dernæst skal du være opmærksom på, om din rejseforsikring dækker under hele rejsen. Skal du på en længere rejse, er det en god ide at tage fat i dit forsikringsselskab, og få styr på de praktiske detaljer. Her kan de desuden hjælpe dig med andre behov såsom afbestillingsforsikring og medicinsk forhåndsgodkendelse. 

Husk vaccinerne

Rejser du til et europæisk land, skal du som oftest ikke bekymre dig om diverse forskellige vacciner. Rejser du dog udenfor EU, skal du være opmærksom på, at du formentlig skal have en række forskellige vacciner. Som ældre er det særligt vigtigt, at man husker vaccinerne, da man kan være ekstra udsat for eventuelle sygdomme i andre lande. Inden afrejse skal du altså kontakte din læge og få vejledning om, hvilke vacciner, du skal have. 

Veksl penge hjemmefra

Vi lever i en tid, hvor kontanter så småt er udfaset, og hvor der primært bruges kontanter. Skal man på en rejse udenfor Danmarks grænser kan det dog alligevel være en rigtigt god ide at veksle penge hjemmefra. Små steder som eksempelvis kiosker og supermarkeder kan nemlig ikke nødvendigvis tage imod kreditkort.

Derudover kan man risikere, at ens kreditkort bliver stjålet eller pludselig ikke virker udenfor landegrænsen. Vil du føle dig tryg og sikker, når du rejser som ældre, er det altså en god ide at veksle penge hjemmefra. Det er op til dig at vurdere, hvor mange penge, du veksler.

Pak praktisk

Det første tip til, hvordan du får den bedste tur, er: pak praktisk. Som rejsende skal du pakke din kuffert alt efter, hvor i verden, du skal hen. Skal du blot en smuttur til et af nabolandende, hvor temperaturene er meget ens, skal du blot pakke dit almindelige tøj og håndbagage.

Skal du dog i stedet rejse til et varmere land, er det vigtigt, at du pakker efter dette. Her skal du nemlig have sommertøj og godt med solcreme med. Uanset hvor i verden du skal hen, er det vigtigt, at du overvejer, hvad du skal medbringe i kufferten. På denne måde får du en god tur uden stress over, hvad der mangler. 

Udforsk lokal kultur

Det næste tip er at udforske lokal kultur. Dette gælder også, hvis du er på en vaskeægte daseferie. Alle verdens lande er forskellige, og derfor vil deres kulturer også være det. Rejser du eksempelvis til Sardinien, vil kulturen være helt anderledes end Danmark. Ved at udforske den lokale kultur, vil du lære og opleve noget nyt, som du kan tage med dig resten af livet. Du behøver ikke udforske det lokale liv hver eneste dag. Tag blot én dag ud af kalderen, hvor du udforsker det lokale kulturliv. Planlæg eventuelt, hvad du gerne vil se og opleve. 

Rejs med andre

Det er altid hyggeligt og trygt at rejse med andre - særligt som ældre. Har man helbredsproblemer, eller andre skavanker, som alderdommen desværre bringer med sig, er det sikrest at rejse med andre. Derudover er det en fordel at rejse med andre, hvis man ønsker at reflektere over rejsen.

Måske har din rejsemakker nogle helt andre overvejelser, end du selv har! Du kan vælge at rejse med en ven, kæreste, eller familiemedlem, men du kan også vælge at rejse med en rejsegruppe. Du skal som rejsende selv vurdere, hvad der giver mening for dig. Det er aldrig for sent at få nye venner og møde nye mennesker!

Få en guidet tur

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du få den bedste rejse ved at få en guidet tur. Dette gælder, uanset hvilket land, du besøger. En guidet tur giver dig mulighed for at se forskellige, gemte attraktioner, og du vil opnå en masse ny viden om landet, du ikke nødvendigvis selv ville have fundet frem til.

Er du nysgerrig på landet, du besøger, kan en guidet tur være den perfekte løsning for dig. Du kan booke din guidede tur hjemmefra, men du kan også undersøge mulighederne, når du er kommet til din rejsedestination. Der er mange muligheder, når det kommer til guidede ture i udlandet!

Find det du mangler på senior-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 136.396 produkter fra mere end 496 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 216.365 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:12:53.

6
Kategorier
291
Produkttyper
136.396
Produkter
496
Forhandlere
216.365
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.